Fürdőink vízellátásának kiemelt védelme

Egyesületünk megalakulásának fő célja az volt, hogy tudatosítsuk társadalmunban, hogy a magyarországi termálvízkincs igazi európai kuriózum, sőt hazánk gazdasági, turisztikai fellendülésének legfontosabb eleme. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a füdővizek forrásainak védelme kiemelt nemzeti feladatunk.

Karsztvizeink érzékenysége

A karsztvíz a felszín alatti vízek azon típusa, amely a talaj és a karsztosodott kőzet között helyezkedik el. A kasztvíz természetes tisztaságánál fogva nagyon komoly értéket képvisel, olyannyira, hogy a karsztvíz bázisból kiemelt karsztvíz lakossági fogyasztásra akár közvetlenül is alkalmas lehet.

A kartsztokat ábrázoló térképünkön bemutatjuk, hogy a fontosabb hazai karsztok milyen területeken helyezkednek el.

Magyarországi termálfürdők vízvédelmének biztosítása - Miskolctapolca

A Fürdővédelmi Programunk keretében Egyesületünk részt vesz a miskolci Öko-kör "Fogadj örökbe egy forrást" programjában és a Lillafüred melletti Vesszős forrást fogadja örökbe.

A Vesszős forrás elemzésének eredménye

Az akkreditált ÁNTSZ labor bevizsgálta a forrásvizet, melyet a kolleganő "jobb, mint a csapvíz" kijelentéssel nyugtázott, így hát kiderült, hogy a Vesszős forrás is a kellemes, iható források számát gyarapítja a Bükkben.

A Tapolcai Barlangfürdő környezete

Az ország egyik, ha nem legérdekesebb, turisztikailag a legtüneményesebb kincse a Barlangfürdő, mely a Google térképről megnézve igen érdekes környezetben helyezkedik el. Pontosabban körülötte helyezkednek el igen érdekes környezetben a bányák, melyk egyike már a veszélyes közelséget mutatja.