Pályázati felhívás miskolci dákok részére
(2012-05-02)

Az Aquatherma Egyesület “50 forrás, 50 barlang a Bükkben” című projektje keretében szemléletformáló pályázatot indít. Céljai között szerepel az iskoláskorú diákok számára szervezett szemléletformáló aktivitások szervezése, melyek a karsztvízre, a vízbázis védelemre fókuszálnak. Projektünket több helyi civil szervezettel együttműködve valósítjuk meg, a minél szélesebb körben való elterjesztés érdekében. Úgy gondoljuk, hogy az általános és középiskolák felkeresésével a fiatalabb generáció figyelmét is fel tudjuk hívni szemléletformáló projektünk céljaira.

Pályázati kiírás:

A pályázat címe:„50 forrás, 50 barlang a Bükkben”

Kiíró: Aquatherma Egyesület

Pályázhatnak: három kategóriában, valamely miskolci általános, és középiskolában nappali tagozaton jogviszonyt folytató diákok, 1-4, 5-8 és 9-12. évfolyamot végzők.

Pályázat témája: Az Aquatherma Egyesület célja a pályázattal, a miskolci diákok természeti értékekre való rádöbbentése, így az „50 forrás, 50 barlang a Bükkben” témában várják a pályaműveket.

A Pályázat választható kategóriái:

1-4. évfolyamos diákok részére: a témához kapcsolódó rajzokkal
5-8. évfolyamos diákok részére: a témához kapcsolódó fotóval vagy mesével
9-12. évfolyamos diákok részére: a témához kapcsolódó fotóval vagy mesével

Technika és beküldés: A pályaművek technikája kötetlen, a rajzokat A/4-es, vagy A/3-as rajzlapon kérjük  postán feladni, a beadó nevével, iskolájával és elérhetőségeivel megjelölve, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítványhoz, a 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. szám alá.

A fotókat digitális formátumban, e-mailben, az aquaegyesulet@gmail.hu címre kérjük elküldeni, 6-20 megapixel nagyság között. A beküldött mesék csak olyan kéziratok lehetnek, amik eddig még nem jelentek meg nyomtatásban. Kérjük, mielőtt elküldik, olvassák el még egyszer, mert gépelési és helyesírási hibákkal teli írásműveket nem fogadhatunk el. Azon írásművek, melyek publikálásra alkalmasak, szóbeli értékelést kapnak, és információt, a további esetleges felhasználásáról.

A mesék formai követelménye: Word dokumentum, 12-es Times New Roman betűtípussal, A/5-ös oldalon (148×210 mm), normál sortávolsággal, minden oldalon 2-2 cm margókkal. Minimum 2 oldal, maximum 8 oldal terjedelemben. A meséket határidőig, aquaegyesulet@gmail.hu e-mail címre várjuk. A témához kötődő bármely művészeti ágazatban beadott pályázatba ajánlott belefűzni a barlangok, patakok, helyek természetvédelmi fontosságát, szépségük értékét.

Nevezési díj: nincs

Határidő: 2012 05.25. 12:00 (Csak a megjelölt időpontig beérkezett és nem pedig elküldött pályaműveket van lehetőségünk versenyben tartani! )

Beadható pályázatok száma: szerzőnként bármely kategóriában adható be 1-1 darab pályázat, a fotó kategóriában pedig pályázóként 3 db fénykép engedélyezett.

Pályázatok leadási helye: A pályázatokat (az e-mailben küldött fotók és mesék kivételével), az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány címére, a 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. szám alá kérjük postán feladni.

Telefon: +36304122531
Kontakt név: Paku M. Zsófia (+36304122531)

A beérkezett pályázatokat a 3 meghirdetett kategóriában, szakmai zsűri bírálja el, majd hirdet nyertest, minden kategóriában első, második, és harmadik helyezettet. A pályaműveket az aquatherma.hu weboldalon tesszük közzé, ahol közönségszavazattal lehet szavazni, így minden kategóriában 1-1 pályázó, a legtöbb közönségszavazatot kapott diák részesül a közönségdíjban.

Nyeremények:

A rajz kategória helyezettjeinek díja:

I.       helyezett – „Művész” készlet

II.    helyezett – Festék készlet

III. helyezett – Ceruza készlet

A fotó kategória helyezettjeinek díja:

I.       helyezett – Fényképezőgép

II.    helyezett – Memóriakártya

III. helyezett – Memóriakártya

A meseíró kategória helyezettjeinek díja:

I.       helyezett – Értékes könyvjutalom

II.    helyezett – Értékes könyvjutalom

III. helyezett – Értékes könyvjutalom

A díjátadó időpontja: Az ünnepélyes díjátadóra, a tanítási szünet vége előtt kerül sor, 2012. június 5.-én, a helyi II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban, 17:00 órakor.

A legtöbb közönségszavazatot begyűjtött pályázók, a kategóriánkénti díjazásban, egy következő, korábban beküldött fotókból és rajzokból rendezett kiállítás alkalmával kapják meg nyereményüket, melyet 2012. szeptemberében, a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban tartunk.

A közönségdíjasok nyereményei:

I.       helyezett – Túrasátor

II.    helyezett – Iránytű

III. helyezett – Túra kulacs

Az értékes nyeremények és a természeti értékek védelméért várjuk mindan miskolci diák jelentkezését pályázati felhívásunkra.

Üdvözlettel: Az AquaTherma Egyesület tagjai